и как да го контролираме, за да не ни контролира

...
 и как да го контролираме, за да не ни контролира
Коментари Харесай

257 podcast: Срамът ни прави дребнави и подвластни на обидата и страха

 и по какъв начин да го направляваме, с цел да не ни управлява той  - на това е посветен  на  . По този мотив в 50-ия епизод на отличения с  подкаст двете водещи –  и  обръщат още по-задълбочено внимание на срама като страст.


Когато чуем думата „ позор “ първата ни мисъл е или „ не знам какво значи, а и не желая да знам “ или „ доста добре знам какво е и въобще не желая да приказвам по тази причина “. Естествено може и да си кажем, че другите хора се срамят, ние – в никакъв случай. Само че това не е правилно, тъй като единствено социопатите не изпиват позор.

Егото на всеки човек може да се мери с метода, по който човек се срами. То ни държи в цялостна бойна подготвеност. И когато срамът ни залее, егото е това, което излиза на фронтовата линия.

Това, което егото не схваща е, че възбраната за прочувствено израстване, както и наложителното отказване на уязвимостта въобще не ни защищават от позор, спиране на връзки и изолираност. Напротив, то ги подсигурява.

Срамът е „ господарят “ на страстите, най-болезнената от тях.

Създава се сред хора и се лекува сред хора. Срамът става всепроникващ благодарение на поверителност, безмълвие и наказание.

Самосъстраданието и самосъчувствието са първа стъпка към излекуване.

И още за срама, по какъв начин да го разграничим от виновността, унижението и терзанието, слушайте в новия епизод на, който през януари ще означи своя първи рожден ден.

Не се срамувайте да пишете мнения, рекомендации, хрумвания за тематики, които ви вълнуват, а може и похвали, на

Всички епизоди можете да откриете в:
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР